Social Icons

HIGHLIGHT!!! Sijil2 pengesahan halal diiktiraf oleh Jakim & USA & pengeluar gelatin yg di sahkan halal INFANCA

ibu yang gembira dengan kesan positif penyusuan

beberapa hari yang lalu, saya terima sms dari seorang pelanggan dari jengka, Pn. Huda. beliau kongsikan pengalaman menggunakan shaklee selama seminggu. jom tengok apa kata Pn. Huda :

"lepas mula makan shaklee, saya mula selesema n kuar jerawat. rasanya healing crisis sebab simptom sama yang mcm saya baca dalam blog maipilih.com. saya mmg ada resdung pun. mmg betul laa lepas minum ESP rasa kenyang. makan pun tak lebih had mcm dulu... hehehe... baby pun tido nyenyak dan tak bangun dua tiga kali di tengah2 malam. rasa mmg happy. nanti kalau ada perkembangan lain saya bgtau yer... thanks..."

alhamdulillah... seronok dengar bila orang enjoy dengan supplement yang best nih... sebenarnya, rahsia pengurangan berat badan saya datang dari penggunaan ESP. saya mmg suka ESP cuma nak kena rajin bancuh jerk laa... shake... shake... shake... sebab tak bleh guna air panas so kena shake nak bagi ESP tu larut dalam susu sejuk. setengah orang minum dengan susu low fat tapi saya suka full cream. kalau bulan puasa saya shake dengan buah kurma. kalau rajin bleh laa blend tapi blender kat rumah tu biasanya utk blend cili... pedas plak kang.


VITALEA (MULTIVIT)
Lengkap dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi.Ada kajian mengatakan, kandungan zat besi dalam susu ibu akan berkurangan selepas 6 bulan pertama menyusu bayi, dan ibu juga digalakkan menambah ikan bilis (salah satu sumber zat besi) ke dalam makanan pertama si comel. Maka, pengambilan vita-lea iron fortified ini membantu si anak memebesar dengan baik.

B-COMPLEX
Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang), Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa(mood baik..)...so, bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik penghasilan susu akan lebih lancar. Pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu. Vitamin B juga dapat menjadikan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam.

VITAMIN C
Antihistamine semulajadi, meningkatkan antibodi dalam susu ibu. Jika si ibu atau si anak demam, anda hanya perlu tingkatkan pengambilan vit-C ke 2 biji sehari. Mungkin tak perlukan ubat demam. Kadangkala, bila pumping ataupon di gigit oleh anak, puting akan mudah terluka, maka, luka akan cepat baik, selain dari kulit makin bersih, cerah & cantik.

ALFALFA
Mempunyai 1001 khasiat, dan antaranya sebagai penggalak susu. Dalam penyususan, alfalfa membantu memekatkan susu di mana ia akan menambahkan jumlah lemak di dalam susu ibu. Maka, susu ibu lebih lemak berkrim! Selain itu, ibu akan jadi lebih lawas (bantu turunkan berat badan!), dan bantu buang angin dalam badan. Bayi anda akan kurang diserang kembung.

ESP (ENERGIZING SOY PROTEIN)
Ia memberi tenaga, membantu melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama. Sangat bagus utk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu.Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee ada non GMO soy iaitu soya yang dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi.

OSTEMATRIX
Shaklee Kalsium-Magnesium yang dilengkapi dengan Vitamin D dan lain-lain. Kalsium sangat penting bukan saja untuk ibu menyusu malah untuk semua wanita, kerana kita mudah mendapat osteoporosis apabila meningkat usia kelak.Bilangan kalsium dalam darah akan berkurangan apabila si ibu di datangi haid. Maka, bagi sesetengah ibu yang mendapati susunya merudum tatkala period, digalakkan untuk mengambil Cal-Mag seminggu sebelum dan sepanjang waktu period.Kepada anda yang mempunyai bayi yang demam kuning (jaundice) di dalam pantang, digalakkan untuk mengambil OsteMatrix ini agar khasiat Vitamin D dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu. 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...