Social Icons

HIGHLIGHT!!! Sijil2 pengesahan halal diiktiraf oleh Jakim & USA & pengeluar gelatin yg di sahkan halal INFANCA

Berapa skor kulit anda? Jom putihkan kulit dengan vitamin C

masih lagi teruja degan promosi vitamin C. masih ada masa lagi utk putihkan kulit sebelum hari raya. sebenarnya teruja nak dapatkan set kecantikan nutriwhite. sedang browsing tetiba terjumpa pula info tentang putihkan kulit dengan vitamin C. apa lagi... sementara vitamin C masih lagi sedang dalam promosi... jom baca  info dulu sebelum membeli.


Para saintis telah mendapati bahawa cara perbaki kulit antara pigmen cerah (pheomelanin) dan pigmen gelap (eumelanin) bergantung kepada glutation, L-sisteina dan enzim TYRP1.Sejak Vitamin C telah terbukti secara saintifik untuk meningkatkan tahap gluthathione dalam darah, kita boleh katakan bahawa Vitamin C membantu mencerahkan warna kulit.

Glutation boleh ditemui di hampir semua buah-buahan dan sayur-sayuran mentah. Memasak akan memusnahka glutation. walaupun glutation boleh didapati dalam banyak buah-buahan, sayur-sayuran, dan daging, tetapi keupayaan usus untuk menyerap glutation adalah pada kadar yang sangat sedikit.

oohh... kalau sebelum ini saya ambil sebiji sehari, kini boleh tingkatkan lagi kadar pengambilannya kepada 2 biji sehari. jangan risau kerana vit C larut air dan sekiranya berlebihan, sisa2 vitamin C akan dikeluarkan melalui air kencing.
selain dari vitamin C saya dah set target nak dapatkan yang ini utk bulan julai ni. kiranya penjagaan luaran dan dalaman gitu. lagi pun set enfuselle saya dah nak habis... haruslah borong set kecantikan yang menjadi idaman saya selama ini... jeng jeng jeng... 
tak sabar nak mendapatkannya. tapi tunggu turn sehingga set enfuselle dihabiskan... huhu...

ada tak rahsia lain utk putihkan kulit? aha... saya terjumpa yang ini juga...untuk anda yang berminat mendapatkan produk shaklee sila hubungi saya melalui email bibimie@gmail.com atau sms/call di talian 0127640760. 


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...