Social Icons

HIGHLIGHT!!! Sijil2 pengesahan halal diiktiraf oleh Jakim & USA & pengeluar gelatin yg di sahkan halal INFANCA

Supplement asas utk permulaan yang sihat

salam sejatera dan salam satu malaysia..
wah... bercuti sakan tuan blog nih. lagi sikit nak bersawang dah nih... maaflah sejak2 ada iPad nih jarang pulak nak on laptop. walaupun bleh blogging dari iPad tapi tak sama feelnya dengan keyboard yang boleh diketuk2. old skul betul... huhuhu...

okeh rini nak citer apa yer? oohh... nak update tentang penipuan vit C. just nak bgtau yang pengedar dengan harga tidak patut dan yang buat rebranding tu dah pun digantung keahliannya. dan terkini vitamin C telah kehabisan stok, tak tau bila akan sampai stok baru. nih memang gila2 skor vit C jer derang nih. harap2  restok kadar segera sebab permintaan vit C bukan saja utk kecantikan kulit tapi penting juga mengekalkan kesihatan utk ibu hamil, ibu2 yang berpantang dan ibu2 yang menyusukan. kalau utk kulit nih masih ada alternatif lain lagi seperti vit E, GLA dan collagen.

untuk anda yang masih baru dengan makanan tambahan shaklee tentu pening  tak tahu nak pilih supplement yang mana satu paling sesuai untuk tahap kesihatan anda. jika anda dapati anda sihat dan tidak ada masalah kesihatan tertentu, saya cadangkan anda mencuba set Family Wellness yang terdiri daripada B comp, vitamin C, vitalea dan ESP.


Bila kita perkatakan tentang basic atau asas, tentu pada anggapan kita sejenis sahaja sudah memadai iaitu multivitamin. sebenarnya kita tidak sedar tentang vitamin C dan B complex mudah termusnah dan tidak mudah untuk kita dapatkan semula dari dalam diet harian kita. saya tak skip pengambilan tiga beradik nih cuma ESP saya selang seli dengan pengambilan cinch shake sebab nak jaga berat badan.... saya kan takut gemuk... huhuhu...

saya akan sharekan fungsi setiap vitamin dalam entry akan datang. utk anda yang rasa masih sihat, ibu2 hamil, dalam pantang dan menyusukan serta tak lupa utk para perokok... sila tunggu untuk entry seterusnya...
stay tuned...


Fauziah Hamzah (Cik Pau) Member
ID : 846053
Mobile : 012.764.0760
Email : bibimie@gmail.com

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...