Social Icons

HIGHLIGHT!!! Sijil2 pengesahan halal diiktiraf oleh Jakim & USA & pengeluar gelatin yg di sahkan halal INFANCA

Vitalea - vitamin pertama yang menyediakan nutrien lengkap untuk tubuh

salam sejahtera dan terima kasih kerana masih sudi singgah mencari informasi di sini. sebelum saya kongsikan info tentang ESP sempena promosi bulan nih, saya bincangkan secara ringkas tentang vitalea.


Ianya dikatakan killer product of Shaklee kerana ianya adalah multivitamin beserta zat besi yang sangat penting utk pembentukan darah dan sel. Dikatakan 2 biji vitalea bersamaan dengan 40 jenis hidangan bermaksud, untuk mendapatkan zat yang sama banyak dalam 2 tabs vitalea ianya sama lah dengan 40 jenis hidangan  lauk pauk.

Ada sesetengah doktor mengeluarkan kenyataan bahawa pengambilan multivtitamin shj sudah mencukupi bg mereka yang sihat. Namun pada saya sejujurnya, keperluan B com dan vit C hari ini sangat penting seiring dengan pengambilan vitalea. Kedua-duanya vitamin larut air dan mudah musnah.

Asasnya, semua masalah kesihatan memerlukan vitalea. Ini kerana di dalamnya mengandungi 12 vit dan 7 galian utama yang banyak membantu dalam kestabilan sistem tubuh badan manusia.Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk (penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea), supplement penting untuk diet atau slim yang mana walau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang.

Ibu2 yang mengandung dan menyusukan anak sangat digalakkan mengamalkan pengambilan vitalea kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan zat besi oleh si ibu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak. Mengapa ada sesetengah ibu yang mengandung mahupun yang menyusukan anak mudah rasa pitam atau pening kepala? Hakikatnya ibu2 ini kekurangan zat besi dalam pengambilan diet harian mereka. Zat besi banyak terdapat dalam makanan laut seperti kerang, tiram namun terdapat banyak kekangan sekiranya kita hanya bergantung dengan sumber asli semata2. Apakah kekangan yang dimaksudkan? Dengan sumber yang terhad, harga kerang mahupun tiram adalah mahal disesetengah tempat. Ada juga yang alah kepada makanan laut dan ia juga mengandungi logam berat yang merosakkan sistem dalaman badan. Kekangan ini membuatkan kita disaranankan mengambil makanan tambahan yang dapat diterima oleh tubuh agar semua zat yang perlu diambil dapat disempurnakan.


untuk anda yang berminat mendapatkan vitalea dengan formula zat besi boleh hubungi saya melalui telefon atau email. Jom jaga kesihatan...


Fauziah Hamzah (Cik Pau)
Member ID : 846053
Mobile : 012.764.0760
Email : bibimie@gmail.com

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...