Social Icons

HIGHLIGHT!!! Sijil2 pengesahan halal diiktiraf oleh Jakim & USA & pengeluar gelatin yg di sahkan halal INFANCA

Cuti tanpa gaji dan beranak...

salam sejahtera dan selamat datang ke maipilihdotcom ~ rakan nutrisi anda.

fuuhhh...!!! settle closing hari nih. owh... offer nutriferon berakhir hari ini. ada 3 kotak lagi yang masih dijual pada harga promosi. jika anda berhajat silalah hubungi saya.

aha... baru dapat bernafas. sebenarnya yang berlama2 saya tak update blog nih sebab sedikit sibuk dengan kerja2 pejabat dan urusan keluarga. bulan lepas saya sibuk "beranak". aha... belum rasa contraction tiba2 dah beranak... maksud saya, bulan lepas saya telah lahirkan seorang lagi leader yang mana jumlah keseluruhan ialah 3 orang supervisor. kelahiran leader yang ketiga ini melayakkan saya naik ke rank Coordinator. sekarang tumpuan saya adalah untuk setiap supervisor naik ke rank senior supervisor yang mana mereka memerlukan seorang anak yang menjadi supervisor. (husin hantu kak limah kata supervisa... hahaha...)

apa yang buat saya happy ialah mereka telah pun ke tahap pendapatan 4 angka dan dengan rank ini juga mereka bakal mengejar program bonus kereta yang ditawarkan oleh pihak shaklee. selain dari itu leader juga berpeluang untuk melayakkan diri ke percutian bertaraf 5 bintang. Alhamdulillah akhirnya saya berjaya memenuhi kelayakan bonus kereta tersebut serentak dengan kenaikan rank Coordinator pada bulan lepas... maknanya double celebration laa nih. so saya bakal dapat dua cek... satu cek bonus kereta dan satu lagi cek naik rank. Alhamdulillah...



apa yang menarik tentang biz shaklee ini ialah anda boleh jangka dan set target berapa banyak bonus yang anda mahu. sentiasa berfikiran positif dalam apa jua keadaan dan keep on moving walaupun anda rasa perjalanan anda terlalu perlahan untuk sampai ke tahap yang anda impikan. perjalanan masing2 dalam biz ini tak sama sebab rezeki masing2 juga tak sama. semua di dalam perancangan Allah cuma bahagian kita ialah yakin dan berusaha untuk mencapainya.

saya telah mengambil cuti tanpa gaji selama dua minggu pada bln ini yang mana seminggu berada di rumah mertua kerana membantu beliau menyiapkan keperluan kenduri sambut menantu dan seminggu lagi saya sibuk mengemas rumah. alhamdulillah walaupun semasa berada di kampung dan tiada kemudahan internet, kurang membuat promosi, update blog dan terputus hubungan dengan promosi di fb, 3 orang kenalan menghubungi saya menyatakan hasrat ingin menyertai kumpulan saya. insya-Allah selepas ini akan lahir lebih ramai leader dan sama2 menuju puncak jaya. aminnn...

akhir kata, untuk anda yang berminat menceburi biz shaklee terutama surirumah sepenuh masa yang ingin mencari pendapatan sampingan, anda boleh mencuba peluang biz ini. walau berapa pun yang akan anda dapat, at least dari titik peluh sendiri. buat dari hati dan bukan kerana terpaksa. insya-Allah... anda pasti berjaya.

Psstt... jgn malu2 nak cuba yer... cepat... bleh hubungi saya...



Fauziah Hamzah (Cik Pau)
Shaklee ID : 846053 | Mobile : 012.764.0760 | Email : bibimie@gmail.com

Keunikan ESP yang perlu anda tahu

salam sejahtera dan selamat datang ke maipilihdotcom ~ rakan nutrisi anda..

wah kemain bersawang blog nih. sebulan tinggal. huhuhu... bukan dah tak berminat tapi ada sedikit bizi. mana nak siapkan kije opis... tolong MIL buat persiapan kenduri kawen adik ipar, duduk kampung tak ada line internet, bizi beranak... owh... bukan beranak baby laa... beranak anak biz... nanti i citer selanjutnya.

rini saya sambung tentang ciri2 soya yang perlu anda tahu... berzaman nyer laa... tak per... yang penting info ini sampai pada anda... jom baca.




  1. Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organik ~ Kenapa  mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.
  2. kacang soya tu mestilah Non GMO (tak dihasilkan secara genetic)~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered? sebab secara umumnya..kacang soya yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik dan vitamin natural..)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan
  3. Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu- Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.
  4. Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alkohol-Alkohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alkohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang
  5. Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan- Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.
  6. Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan - Amino acids sgt sensitif dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result
  7. Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium..kenapa?~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soya adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang. Dan oleh yg denikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium.
okeh lah... tak hairanlah kalau ESP nih menjadi pilihan ramai sebab penyediannya so special dan sangat teliti untuk menjaga kualiti nutrisi yang terkandung di dalamnya.

nanti saya sambung lagi yaa... dah lama tak share tentang kehamilan saya nih... banyak nak citer.. 
ibu2 yang hamil, berpantang dan menyusukan do take care of yourself. sayangi diri hiasi peribadi... eh... apsal plak bagi motivasi nih... hehehe... just teruja dapat siap satu entry... huhu...

okeh all... jumpa lagi ya... senyum selalu... daaa...




Fauziah Hamzah (Cik Pau)
Shaklee ID : 846053 | Mobile : 012.764.0760 | Email : bibimie@gmail.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...