Social Icons

HIGHLIGHT!!! Sijil2 pengesahan halal diiktiraf oleh Jakim & USA & pengeluar gelatin yg di sahkan halal INFANCA

Seronoknya berpantang dengan Shaklee

salam sejahtera dan selamat datang ke maipilihdotcom ~ rakan nutrisi anda.

apa khabar? saya sihat saja dan berdebar nak tunggu signal kelahiran bayi. seram walau pun dah masuk anak ke-5. harap2 dipermudahkanlah. sejak akhir2 ini kerap dapat perkhabaran kematian bayi dikalangan rakan2 ofis... sedikit sebanyak terganggu juga emosi. tapi saya cuba berada dalam keadaan positif.

minggu lepas ada sesuatu yang memotivasikan saya. customer yang sorang nih ofismet saya dan telah mencuba full set untuk berpantang. Pengambilannya cuma yang basic sahaja (bukan mcm saya yang plan berderet2 tu) tapi beliau cukup gembira. jom tengok apa kata beliau.


Alhamdulillah... teruja laa juga menengoknya. walaupun saya pengamal shaklee tapi tak pernah laa nak start pam selepas minggu kedua pantang. yang seronok time pantang tu mmg berehat2 jer kijenya... haha.... biasanya saya pam selepas sebulan. tapi kalau nak ikutkan dah lambat dah tu. lebih baik dimulakan sejak awal. insya-Allah berpantang kali ini mau rajin sikit. maklumlah kena buat stok banyak2. tahun depan  saya nak pergi US, reward untuk leader dibawah anjuran Shaklee. tinggal lah baby untuk seminggu mcm tu.. haa... mana nak korek stok tu nanti. dibuatnya masa nak pergi tu baby dah setahun rasanya production pun ada sikit kurang... so kena start stok dari awal. 

okeh lah... nanti sembang2 lagi. ada yang berminat dengan insentif lawatan luar negara ke? aha... ada sempat nanti saya kupas. tahun ni tripnya ke London tp saya tak dapat gi sebab tak cukup point. yang dapat insentif dalam negeri sahaja iaitu Kota Kinabalu. pun tak pergi juga sebab dah sarat tak lepas nak naik kapal terbang. jadi suami tercinta yang menggantikan trip tu. walau pun enjoy di sana tapi hatinya tetap bimbang akan keadaan saya yang menunggu hari nih... saper tak sayang bini ooiii... hahaha... 

okeh sehingga bertemu lagi. jgn lupa singgah yaa... daa...


Fauziah Hamzah (Cik Pau)
Shaklee ID : 846053 | Mobile : 012.764.0760 | Email : bibimie@gmail.com

Berpantang dengan supplement Shaklee

Salam sejahtera dan selamat datang ke maipilihdotcom ~ rakan nutrisi anda.

pejam celik dah sampai hujung minggu. apa perancangan hujung minggu anda ya?
semoga dapat dimanfaatkan sepenuhnya bersama keluarga tercinta.

dah lama saya tak update tentang kehamilan saya. sekarang telah pun memasuki minggu ke 34. persiapan barang2 untuk dibawa ke hospital masih lagi belum lengkap. rileks2 pula sedangkan bila2 masa pun baby dah boleh muncul nih... hehehe...

berpantang kali ini adalah pengalaman kedua bersama Shaklee. memang sangat teruja berdasarkan pengalaman pada kelahiran yang lalu mmg saya rasa sihat mcm tak dalam pantang pun ya juga. tapi apa pun jangan ambil remeh tentang perkara ini. ibu2 masih perlu berehat dari melakukan kerja2 rumah selain dari berpantang dari sudut pengambilan makanan. kali ini saya dah pilih supplement mengikut kesesuaian dan kehendak. Jom tengok set berpantang saya.


ini merupakan set yang paling asas untuk berpantang. 
Vitalea untuk tambah darah dan membekalkan zat besi utk ibu dan bayi
Vit C utk imun sistem dan membina kolagen
B comp sebagai penawar anti stress
Zink utk membolehkan luka cepat sembuh dan menyampaikan nutrien ke seluruh bahagian badan
Ostematrix utk mengelakkan sembelit dan mengelakkan sakit pingang serta mendapatkan kerehatan yang cukup

Alfalfa untuk menggalakkan penghasilan susu serta baikpulih bahagian intim. 
Omega guard untuk mengaktifkan pembakaran lemak disamping utk baik pulih saraf otak dan mata, kesihatan jantung dan kesihatan kulit. 
Peppermint ginger plus berfungsi untuk membuang angin dalam badan . 


penagmbilan vivix untuk memperbaiki sel2 dan melindungi kerosakan DNA
pengambilan colagen pula untuk mengembalikan keremajaan kulit. gabungan kedua2 produk ini berfungsi untuk melewatkan proses penuaan. 

pengambilan protein sebagai makanan sel. selain daripada menghasilkan sel yang lebih sihat, ia juga membantu penghasilan susuibu. gabungan cinch dan esp memberikan rasa lebih kenyang disamping pembakaran lemak tak perlu dan masih mengekalkan otot2 penting. 

wahh... banyak benda nak kena makan nih. okeh nanti saya sambung lagi ya... dah nak maghrib nih... jumpa lagi di lain entry... da... 


Fauziah Hamzah (Cik Pau)
Shaklee ID : 846053 | Mobile : 012.764.0760 | Email : bibimie@gmail.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...