Social Icons

HIGHLIGHT!!! Sijil2 pengesahan halal diiktiraf oleh Jakim & USA & pengeluar gelatin yg di sahkan halal INFANCA

Ciri-ciri vitamin E yang berkualiti

Selamat datang ke maipilihdotcom ~ rakan nutrisi anda.

Apa khabar? dah settle ganti puasa? Ramadhan bakal menjelang, tak lama lagi dah nak start puasa dan menyambut kemenangan di hari raya. pertama sekali tak lain tak bukan yang kita ambil berat tentang ketrampilan. of course nak baju cantik siap bertema2 warna lagi... betul tak? sudah tentu wajah pun nak berhias rapi. kulit merupakan organ pertama yang akan menyerlahkan tahap kesihatan seseorang. utk rawatan kulit dari dalam, kita memerlukan pemakanan yang sihat agar kulit sentiasa cantik dan segar. kitar pembaharuan sel kulit dipengaruhi oleh faktor umur maka utk melihat kesannya sudah tentu berbeza antara setiap individu.

utk usia 20an - 22 hari
utk usia 30an - 28 hingga 30 hari
utk usia 40an - 35 hingga 40 hari
utk usia 50an - 50 hari dan lebih

kesimpulannya masih sempat lagi utk merawat kulit sebelum hari raya yang bakal menjelang. walaubagaimanapun, kita perlu tahu apakah ciri-ciri vitamin E yang selamat diambil bukan dalam jangka masa pendek tetapi juga dalam jangka panjang.
dan apa yang penting ialah ketahui label yang tertera pada botol vitamin E pilihan anda

Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate selain lengkap dengan Selenium [as selenium yeast].
Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa selenium. Pengambilan vitamin E perlulah lengkap dengan selenium untuk mendapat kesan pengambilan yang optimum manakala tanpa selenium ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik.
Sekiranya anda pengamal vitamin E selain jenama Shaklee, pastikan juga anda membeli vitamin selenium supaya vitamin E anda dapat berfungsi dengan lebih baik.
Sama seperti Vitamin A, kita tidak boleh mengambil Vitamin A berlebihan kerana ia boleh mengakibatkan toksik kepada badan melainkan kita mengambil vitamin Pro- Vitamin A seperti Beta Carotene yang mana ia hanya akan ditukar kepada vitamin A bila diperlukan saja.

Makanlah vitamin E bersumber semulajadi dan ini boleh dilihat pada label botol vitamin anda sama ada ia 'd' atau 'l'.
Bagi yang bertulis pada label dengan 'd' ini bermakna ia adalah sumber asli. Manakala 'l' adalah sumber tiruan atau sumber kimia. Mengapa perlu memilih sumber asli? Supaya lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber tiruan atau sumber kimia kerana jika tidak dapat diserap oleh badan , ini akan menyebabkan toksik kemudan hari dan penyebab kepada wujudnya abnormal sel dalam badan.

Mungkin anda merasakan vitamin E Shaklee mahal berbanding vitamin E di luar sana [dalam pasaran] tetapi kita perlu tahu nilai yang kita bayar. Vitamin E Shaklee adalah bersumberkan asli dan lengkap dengan selenium dan diperkaya ekstrak biji anggur. akhir kata... makanlah dengan ilmu pengetahuan dan semoga kita tahu apa yang kita makan..

Jumpa lagi di lain entry... daa...

Fauziah Hamzah (846053)
012.764.0760 | bibimie@gmail.com

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...