Social Icons

HIGHLIGHT!!! Sijil2 pengesahan halal diiktiraf oleh Jakim & USA & pengeluar gelatin yg di sahkan halal INFANCA

Hilangkan perut buncit : Detox di bulan Ramadhan

salam sejahtera dan selamat datang ke maipilihdotcom ~ rakan nutrisi anda.

Selepas lebih seminggu menjalani ibadah puasa, dapatkah anda kenalpasti perkara2 positif yang berlaku terhadap diri anda? Tahukah anda puasa dapat membuang toksik yang telah lama mendiami tubuh kita? Selama 11 bulan perut dan sistem pencernaan dihuni dengan pelbagai makanan, hanya 30 hari berturut2 untuk perut berada dalam keadaan rehat seketika.Untuk melakukan detox yang sempurna, anda juga boleh mengamalkan pengambilan herblax dan garlic.

Herblax : bertindak sebagai julap yang lembut pada pada perut. daun senna mengandungi anthraquinones dan sennosides serta bahan aktif lain yang membantu pembuangan toksin dari badan.

Garlic : bawang putih mengandungi sebatian sulfur yang boleh melawan bakteria berbahaya di dalam usus dan meningkatkan keupayaan badan untuk menghasilkan glutation bg menghapuskan toksin tertentu. sebatian sulfur yang dinamakan alisin  bertindak memberi perlindungan terhadap penyakit jantung, kanser, artritis dan kencing manis.

Tahukah anda perut yang membuncit adalah kerana timbunan sisa2 buangan yang telah lama termendap di celahan usus? di sepanjang Ramadhan elok juga kita lakukan pembersihan dalaman atau detox dimana perut kita tidak terlalu dibebankan dengan tugas2 pencernaan dan hasilnya keadaan usus yang lebih bersih akan berfungsi dengan lebih cekap.

Dapatkan set detox anda hari ini. Jangan lupa tambahkan Performance Drink sebagai melengkapkan keperluan tubuh anda sepanjang Ramadhan. Performance Drink berupaya mengurangkan kehilangan bendalir dalam badan, memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dan meningkatkan stamina.Akhir kata selamat menjalani ibadah puasa sebulan Ramadhan. Semoga kita dapat mengekalkan berat badan yang sihat. Insya-Allah.


Fauziah Hamzah (Cik Pau)
Shaklee ID : 846053 | Mobile : 012.764.0760 | Email : bibimie@gmail.com

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...