Social Icons

HIGHLIGHT!!! Sijil2 pengesahan halal diiktiraf oleh Jakim & USA & pengeluar gelatin yg di sahkan halal INFANCA

Shaklee sumbang dana ke Israel. Owwhh...???

selamat datang ke maipilihdotcom ~ rakan nutrisi anda.

apa khabar hari ini? pejam celik tak lama lagi Ramadhan bakal berakhir. baru2 ini kita dikejutkan dengan khabar sedih MH17 di tembak jatuh di timur Ukraine. kesedihan tentang kehilangan misteri MH370 masih tak terjawab, kini berita MH17 pula terhempas. Allahu Akbar... sesungguhnya seluruh rakyat malaysia sedang diuji. Semoga seluruh ahli keluarga yang terlibat meredhai segala yang telah berlaku. saya doakan agar urusan penyiasatan dipermudahkan dan keadilan di tegakkan. insya-Allah.

Pada pertengahan Ramadhan tempohari, Palestin telah dibedil puak tentera Zionist. Seperti biasa, serangan tiap2 tahun keatas Gaza pada bulan Ramadhan dengan beranggapan tentera Islam berada dalam keadaan lemah dan mudah mengaku kalah kerana berpuasa. Namun tanggapan itu silap kerana semangat perjuangan tentera Islam di Palestin tetap teguh dan utuh malah lebih bersemangat lagi utk gugur dalam keadaan syahid di bulan yang penuh barokah ini... Subhanallah.

bermulanya serangan terhadap Palestin maka bermulanya isu2 memboikot. Shaklee juga tak kurang terkena tempiasnya. Dituduh menjadi penyumbang dana kepada pihak ketenteraan Israel berdasarkan paparan logo Shaklee pada salah satu pertubuhan di US iaitu Keneseth Israel.

Ini bukan kali pertama isu Shaklee dengan Israel. Berulang setahun sekali jadi saya dah jadi lali. Puas juga menerangkan yang dana tersebut adalah dari individu atau pertubuhan yang berdaftar sbg ahli dlm Shaklee. sama halnya jika Rakan Nutrisi menyumbang dana ke Palestin melalui pembelian Shaklee. Dana tersebut bukan secara rasminya dari Shaklee tetapi dari individu / organisasi tersebut. Akhirnya, persoalan terjawab bila pihak Shaklee sendiri mengeluarkan kenyataan bahawa Shaklee Corp. tidak terlibat langsung untuk pemberian dana ke pertubuhan Keneseth Israel. Alhamdulillah... semoga terlindung dari unsur2 yang syubhah.


so terjawab dah kan...? Legaaa... saya sayang Shaklee!


Fauziah Hamzah (Cik Pau)
Shaklee ID : 846053 | Mobile : 012.764.0760 | Email : bibimie@gmail.com

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...