Social Icons

HIGHLIGHT!!! Sijil2 pengesahan halal diiktiraf oleh Jakim & USA & pengeluar gelatin yg di sahkan halal INFANCA

7 bahan terpilih dalam Shaklee Collagen Powder

salam sejahtera dan selamat datang ke maipilihdotcom ~ rakan nutrisi anda.

dalam entry yang lalu saya kongsikan tentang keistimewaan Shaklee Collagen Powder. kali ini saya share 7 bahan terpilih dalam Shaklee Collagen Powder menjadikannya istimewa.


merupakan ikan merah laut dalam yang mana berupaya berenang sedalam 5000m dari aras laut. ciri2 sisik ikan merah yang tahan tekanan tinggi dan mengalami pencemaran yang lebih kecil berbanding kolagen haiwan laut yang lain telah menjadi pilihan untuk dijadikan sumber premium kolagen dengan kadar penyerapan yang tinggi. 

2. Ekstrak kerang-kerangan .
Glukosamina daripada ekstrak kerang-kerangan adalah penting dalam sintesis bendalir sinovia bagi melicinkan pergerakan sesendi dan melembapkan mata utk melegakan ketidakselesaan mata.

3. Elastin dari kolagen ikan.
mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit yang boleh melantun semula apabila dicubit. kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi bersama kolagen untuk kulit yang lebih tegang, gebu dan anjal. 

sejenis bakteria baik yang membantu mengimbangi usus mikroflora dan memudahkan pembinaan semula sistem usus yang sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen. 

mengandungi asik Oleik iaitu sejenis emolien kulit dan pelembap yang unggul dan merupakan bahan antioksida semulajadi yang dapat membantu mengurangkan radikal bebas.

6. Ekstrak pfaffia.
digelar sebagai ginseng Brazil yang bila digabungkan dengan ekstrak biji Camellia japonica dapat menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik. dengan kemampuannya untuk mengikat jumlah air yang besar, asid hialuronik memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu badan dan membuatkan kulit lembut, lembap dan rata. 

7. Vitamin B dan Vitamin C
- vitamin B terlibat dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk menghasilkan tenaga yang diperlukan untuk pengeluaran kolagen dalam sel. 
- vitamin C menggalakkan pengeluaran kolagen dan melawan radikal bebas yang merosakkan kulit. 

okeh dah tau fungsi 7 bahan terpilih dalam Shaklee Collagen Powder. kalau mudah diserap, berapa lama pula nak dapat lihat hasilnya? aha... saya sambung dalam entry akan datang ya. 
Fauziah Hamzah (Cik Pau) | Shaklee ID : 846053 | Mobile : 012.764.0760 | Email : bibimie@gmail.com

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...