Social Icons

HIGHLIGHT!!! Sijil2 pengesahan halal diiktiraf oleh Jakim & USA & pengeluar gelatin yg di sahkan halal INFANCA

Jadual minum air 3L seharian

Salam dan selamat datang ke maipilihdotcom ~ rakan nutrisi anda.

Kalau semalam saya dah kongsikan tentang kesan buruk pengambilan air 3L sehari, hari ini saya kongsikan jadual minum air 3L sehari. 


Saya dah mulakan cabaran 30 hari minum air 3L setiap hari. Ini jadual minum saya. Cuba kira cukup tak 3L? 

Cukup? Tak cukup? Sebenarnya saya bagi ruang untuk minum air lain juga seperti sarapan pagi minum air teh. Kalau makan di luar saya order air buah. Jadi jadual ini hanya untuk minum air kosong sahaja. Saya x pernah minum sebanyak ini sehari sebenarnya. Haha... Tapi sebab ada cabaran 30 hari tu kan kenalah buat. 

Boleh buat jadual yg lebih ringkas contohnya setiap sebelum dan selepas solat minum 250ml. So kurang sikit kekerapan nak meneguk tu kan. Bg saya memadai dengan 210ml ni sebab saya guna water filter coway. Sekali tekan sukatannya 210ml. Jadi ini membantu saya buat jadual dan kira amaun air yang saya dah minum. 

Okeh. Selamat menghidrasi tubuh ya. 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...