Social Icons

HIGHLIGHT!!! Sijil2 pengesahan halal diiktiraf oleh Jakim & USA & pengeluar gelatin yg di sahkan halal INFANCA

Manfaat Shaklee Collagen Powder

salam sejahtera dan selamat datang ke maipilihdotcom ~ rakan nutrisi anda.

Apa khabar hari ini? Saya nak kongsi tentang khasiat Shaklee Collagen Powder selain dari tertumpu kepada manfaat untuk kulit. Harga cantik mesti kita mau kesan terbaik dan menyeluruh... betul tak? jadi khasiatnya bukan banyak berpihak kepada kaum wanita sahaja tetapi boleh juga di nikmati oleh kaum adam.

saya dapat panggilan dari pelanggan lelaki semalam tentang minatnya terhadap khasiat Shaklee Collagen Powder. bila kita sebut tentang collagen tentu kita terbayang wanita yang gebu montok cantik molek bergetah... tak lain tak bukan collagen ini sinonim sangat dengan keperluan wanita yang nak kelihatan cantik dan sempurna. tetapi sebenarnya collagen juga sangat bermanfaat untuk kesihatan lelaki. jadi kaum adam janganlah rasa tertinggal dan tak diperdulikan ya. masih boleh dapat manfaat dari Shaklee Collagen Powder.

hari ini saya senaraikan manfaat lain yang anda boleh dapat dari Shaklee collagen Powder yang saya perolehi dari pembacaan.

1. Kolagen yang cukup dalam tubuh seseorang memberi manfaat untuk kekuatan tulang, kuku, rambut dan kulit kerana kolagen adalah protein yang merupakan keperluan penting untuk kesihatan yang baik. kulit, rambut dan kuku sangat bergantung kepada kolagen untuk terus memanjang dan berkembang.

2. kehilangan kolagen akan menyebabkan berlaku masalah osteoartritis atau osteoporosis. ini bermakna kolagen amat perlu untuk ketumpatan tulang yang baik. oleh itu gabungan terbaik untuk kesihatan tulang ialah dengan kalsium. hasil dari kombinasi ini boleh meningkatkan kekuatan tulang dan memberikan fleksibiliti yang lebih baik pada tulang rawan. dikatakan kolagen juga sangat diperlukan untuk mengatasi masalah slip disc dan masalah sakit lutut.

3. tahukah anda kolagen memainkan peranan penting untuk saluran darah yang sihat? kolagen mengekalkan kadar fleksibiliti atau kelenturan salur darah dan ini menjadikan salur darah kuat dan berdaya tahan. salur darah yang sihat mengelakkan anda mengalami masalah tekanan darah seterusnya menjauhkan anda dari penyakit jantung.

4. pernahkah anda terfikir mengapa gigi kekal boleh tertanggal? ya memang benar gigi tertanggal pada usia mencecah 50an tapi bagaimana jika usia masih lagi belum 30an? kolagen terdiri dari gentian dalam tisu yang berhubung membentuk gusi yang sihat dan memegang butiran gigi anda dengan kuat. disebabkan kolagen menyusut seiring dengan pertambahan usia, anda bakal mengalami keadaan rongak, bongkok, kulit berkedut, penglihatan yang kabur dan menghidapi masalah sakit jantung akibat kekurangan kolagen.

5. kolagen juga sangat membantu dalam mempercepatkan proses pemulihan luka. molekul kolagen membentuk ikatan tisu baru dan membolehkan kulit baru terhasil dan luka bercantum semula. kolagen juga membantu luka untuk kekal lembab dan menyembuhkan tanpa membenarkan jangkitan berlaku pada luka tersebut.

ok tidak syak lagi Shaklee Collagen Powder memberi manfaat untuk semua. yang penting Shaklee Collagen Powder juga disahkan halal. jadi gunakan tanpa was-was.


Fauziah Hamzah (Cik Pau)
Shaklee ID : 846053 | Mobile : 012.764.0760 | Email : bibimie@gmail.com

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...