Social Icons

HIGHLIGHT!!! Sijil2 pengesahan halal diiktiraf oleh Jakim & USA & pengeluar gelatin yg di sahkan halal INFANCA

Pengalaman manis dengan Shaklee

Selamat datang ke maipilihdotcom ~ rakan nutrisi anda. 

Hari Isnin pada kebiasaannya orang gelar Monday Blues sebab rasa macam malas nak pergi kerja lepas cuti hujung minggu. Tak hairanlah kalau hari Isnin ramai yg sampai lewat di pejabat sebab terlajak tidur... Huhuhu... Saya pun dulu gitu tapi sekarang tidak lagi. Hari ini saya kongsikan moment manis setelah berkecimpung dalam shaklee selama 3 tahun. 

Sudah tentu pengalaman paling manis saya ialah kembali sihat seperti sediakala. Nikmat kesihatan sangatlah tidak ternilai. Lagi pula sebagai ibu dan isteri, tentulah saya amat diperlukan oleh anak-anak dan suami. Saya mesti berada dalam keadaan sihat utk menjaga keperluan mereka dan tak mau menyusahkan orang lain kalau tiba-tiba jatuh sakit. 

Pengalaman manis yang lain bila mana dapat meraih pendapatan sampingan 4 angka. Pendapatan sampingan ni pulak x memerlukan saya utk keluar rumah, mengharung jammed, bermodal tambang dan membanting tulang. Semuanya dilakukan secara online bermodalkan masa terluang atau sambil2 menyusu anak dan menonton tv pun boleh buat. Modal lain ialah jari yang sihat supaya dapat menaip dengan lancar. Hahaha... 

Saya pernah juga ronda-ronda Pasar Seni suatu ketika dulu. Tanya setiap kedai kalau derang nak terima budak part time. Saya plan lepas habis kerja pukul 5 ptg sambung kerja part time smpi pukul 9 mlm. Lepas tu balik lah naik keretapi. Tapi bila fikir nanti saya tak ada masa dengan keluarga, sian pulak anak-anak yang masih kecil memerlukan perhatian. Suami pun sama laa... Baby paling besar yang kena jaga hatinya. 

Alhamdulillah tak lama lepas tu saya jumpa bisnes Shaklee. Tentulah saya rasa teruja dapat duit tepi rm2000 sebulan... Banyak tuu... Lebih dari separuh gaji saya ketika itu. Tambahan lagi dengan bimbingan berterusan mentor saya, PM cery maka dapatlah saya pertingkatkan bonus saya hingga sama banyak dengan gaji. 

Seterusnya kemanisan biz shaklee ni saya dapat hadiahkan percutian 5 bintang kepada suami saya melalui Shaklee local conference di Sabah. Hadiah ini sebagai tanda terima kasih kerana menyokong usaha saya selama ini dalam biz shaklee. Masakan tidak, dialah PA saya. Si tukang pos, tukang bungkus, rider pergi beli stok, tukang redah jammed berhujan berpanas nak pergi beli stok di wangsa maju. Dialah tulang belakang saya. PA tak berbayar tapi dapat percutian 5 bintang. Ok laa tu kan? 

Lagi... Kenangan manis dapat beli Exora merah untuk menggantikan kelisa biru. Anak dah nak masuk 5 masa tu. Bertahan dengan kelisa tu sampai anak 4 memang sarat kereta tu. Bila beli kereta besar jadi makin x muat pulak sebab mcm banyak barang nak disumbatkan... Hahaha... Saya apply loan kereta selepas memenuhi kelayakan untuk bonus kereta. Jadi Exora tu, Shaklee yang belanja saya.. Hehehe..

Owh.. Ada lagi kenangan manis bila anak cucu susur galur saya dapat award di local national conference yang berlangsung pada Jun lalu. Kita bukan nak senang sorang2. Kalau saya boleh dapat, tentulah saya mahu susur galur saya rasa benda yang sama. Saya dah merasa 5 angka dan saya nak pastikan anak cucu semua sampai ke tahap 5 angka. 

Eh.. Hampir terlupa. Kenangan manis yang amat bermakna dalam hidup saya ialah meletak jawatan setelah 10 tahun berkhidmat dengan salah sebuah agensi kerajaan dan pendapatan Shaklee saya ketika itu dua kali ganda jika dibandingkan dengan gaji. Syoknya mengasuh anak2 dirumah memang  tak tergambar tambahan lagi kes2 anak kecil mati di taska seakan menjadi wabak. Syukur saya dapat menjaga Amirah sofiyyah dan memasak untuk keluarga dengan air tangan sendiri di rumah. Alhamdulillah. 

Gambar di bawah sewaktu motivation rally yang baru saja berlangsung. Ada lagi gambar susur galur saya. Next entry nanti saya cerita tentang anak2 saya pula ya. 



Mahu mulakan bisnes Shaklee? Jangan takut untuk mencuba kerana semua miliki  peluang yang sama. Dengan Shaklee hidup anda pasti berubah. 


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...