Social Icons

HIGHLIGHT!!! Sijil2 pengesahan halal diiktiraf oleh Jakim & USA & pengeluar gelatin yg di sahkan halal INFANCA

Kelebihan Omega-3 dalam Omega Guard

Salam sejahtera dan selamat datang ke maipilih.com ~ rakan nutrisi anda.

Apa khabar? hari ini saya nak kongsi sedikit tentang Omega Guard. tahukah anda asid lemak Omega-3  dianggap asid lemak perlu kerana tidak dapat dihasilkan sendiri oleh badan?  oleh itu adalah penting utk mendapatkan Omega melalui sumber makanan dari diet harian atau pengambilan makanan tambahan. 

Sumber Makanan Omega-3

asid lemak Omega-3 boleh ditemui dalam ikan, seperti salmon, tuna, dan halibut, makanan laut yang lain termasuk alga dan krill, beberapa tanaman, dan minyak kacang.  Asid eicosapentaenoic (EPA) dan asid docosahexaenoic (DHA) yang ditemui dalam ikan air sejuk seperti salmon, mackerel, halibut, sardin, tuna, dan ikan hering. ALA terdapat dalam biji rami, minyak flaxseed, canola (rapeseed) minyak, kacang soya, minyak kacang soya, biji labu, minyak biji labu, krokot, minyak biji perilla, walnut, dan minyak walnut. Kesan kesihatan dari pengambilan omega-3 kebanyakannya dari kandungan EPA dan DHA. ALA dari sumber vegetarian lain yang perlu ditukar di dalam badan untuk EPA dan DHA. Sumber-sumber lain asid lemak omega-3 termasuk kehidupan laut seperti krill dan alga.

Persatuan Jantung Amerika pula mengesyorkan makan ikan (terutamanya ikan berlemak seperti ikan kembung, trout, herring, sardin, tuna dan salmon) sekurang-kurangnya 2 kali seminggu.

Fungsi Omega-3

asid lemak omega-3 memainkan peranan penting dalam fungsi otak, serta pertumbuhan dan perkembangan yang normal. Omega  juga dipercayai boleh mengurangkan risiko penyakit jantung. Kajian menunjukkan bahawa asid lemak omega-3 mengurangkan keradangan dan boleh membantu mengurangkan risiko penyakit kronik seperti penyakit jantung, kanser dan artritis. Keperluan asid lemak Omega-3 banyak tertumpu pada otak dan penting untuk kognitif (memori dan prestasi otak) serta fungsi tingkah laku. Malah, bayi yang tidak mendapat cukup asid lemak Omega-3 dari ibu mereka selama kehamilan mempunyai risiko untuk membina saraf mata dan mengatasi masalah saraf.

Simptom kekurangan 

Gejala kekurangan omega-3 asid lemak termasuk keletihan, daya ingatan yang lemah, kulit kering, masalah jantung, masalah tekanan darah tinggi, kulit bermasalah, kemurungan, dan kadar pengaliran darah  yang kurang baik. 

Perbezaan Shaklee

Setiap kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 330mg Omega-3, 180mg EPA dan 120mg DHA.

Omega Guard dihasilkan melalui satu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi, disamping menyingkirkan bahan-bahan logam berat merbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dalam kebanyakan jenis ikan air laut dalam.

jadi tidak hairanlah omega guard shaklee menjadi pilihan ramai kerana terbukti ianya bergred farmaseutikal. 


Ramai orang telah memilih Omega Guard Shaklee sebagai makanan tambahan yang disahkan bahawa Omega Guard bebas daripada logam berat. Sesuai dengan motto Shaklee - berkesan, selamat dan semulajadi. 

Rebutlah peluang Omega guard beli 6 percuma 1 dan dapatkan penjimatan sebanyak RM300+. Ada lagi.. Pembelian 6 percuma 1 melayakkan anda memperolehi keahlian Shaklee secara PERCUMA. jimat kos keahlian sebanyak RM75. 

Apa lagi kelebihannya? Sudah tentu bonus tunai RMxx. Pilihan ditangan anda. Hanya yang terbaik di maipilihdotcom ~ rakan nutrisi anda. Fauziah Hamzah (Cik Pau) 
Shaklee ID : 846053 | Mobile : 012.764.0760 | Email : bibimie@gmail.com

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...