Social Icons

HIGHLIGHT!!! Sijil2 pengesahan halal diiktiraf oleh Jakim & USA & pengeluar gelatin yg di sahkan halal INFANCA

Peranan vitamin C untuk pembentukan kolagen

Selamat datang ke maipilih.com ~ rakan nutrisi anda. 
Saya ingin berkongsi tentang peranan vitamin C untuk pembentukan kolagen. 

Apakah yang dinamakan kolagen?

Kolagen ialah protein berfiber yang menjadi tisu penghubung di seluruh tubuh. Kolagen penting untuk kesihatan tulang rawan, tulang dan pelekatan tisu serta menegangkan kulit. 

Peranan penting yang dibawa oleh kolagen ialah 
1. kesihatan tulang - bermula pada usia 30 tahun, jisim tulang merosot lebih cepat daripada proses menghasilkannya. ini mengundang risiko osteoporosis. kekurangan kolagen dalam badan meningkatkan lagi risiko osteoporosis terutamanya bagi wanita yang mengalami menopause.

2. kesihatan tulang rawan - tulang yang fleksibel seperti yang terdapat pada hidung, telinga dan dalam setiap penghubung antara tulang. tulang rawan menghalang berlakunya pergeseran antara tulang dan melancarkan pergerakan. 

3. kesihatan kulit - kolagen menyokong kekuatan dan keanjalan kulit. kolagen juga menyambung semula tisu yang mengalami luka. Proses penuaan mengakibatkan kolagen merosot dan ini memberi kesan kepada kulit seperti kekeringan, kedutan dan mudah luka. Ciri-ciri Sutained Released yang terdapat pada Vitamin C Shaklee ini membekalkan anda khasiat vitamin C dari 7 setengah biji buah oren dalam masa 5 jam. Vitamin C yang cukup mampu membekalkan kolagen untuk kesihatan tubuh anda disamping meningkatkan sistem imun tubuh. Bioflavanoid yang diekstrak dari kulit buah mampu menghalang aktiviti radikal bebas yang seterusnya melindungi anda dari serangan sel kanser dan melewatkan proses penuaan. 

Berkesan, selamat dan semulajadi hanya dari Shaklee. 


Fauziah Hamzah (846053)
Sr. Coordinator (6pt April 2015)
012.764.0760  |  bibimie@gmail.com


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...