Social Icons

HIGHLIGHT!!! Sijil2 pengesahan halal diiktiraf oleh Jakim & USA & pengeluar gelatin yg di sahkan halal INFANCA

Menurunkan kadar kolesterol secara semulajadi


Salam sejahtera dan selamat datang ke maipilih.com ~ rakan nutrisi anda. 
Hari ini saya nak share tentang cara menurunkan kadar kolesterol secara semulajadi. Produk Shaklee yang masih baru dipasaran sangat berkesan untuk menurunkan kadar kolesterol anda. 

Dihasilkan dengan gabungan sterol dan stanol yang wujud secara semulajadi dalam tumbuhan, buah-buahan, sayuran dan bijirin. Sterol dan stanol tumbuhan telah dibuktikan secara klinikal dalam lebih dari 80 kajian untuk menurunkan kolesterol LDL dan bebas dari kandungan gluten.Apakah fungsi sebenar Phytocol ST yang mampu menurunkan kadar kolesterol secara semulajadi? 
Dua biji Phytocol ST membekalkan 2000 mg sterol dan stanol tumbuhan. struktur ikatan kimianya sama dengan struktur ikatan kimia kolesterol. Sebaik sahaja Phytocol ST ditelan, ia mengambil tempat di usus kecil iaitu menempel direseptor dalam usus dan menghalang kolesterol menembusi reseptor usus. Tindakan ini memerangkap kolesterol dari menembusi reseptor dan meresap masuk ke dalam saluran darah. Ia adalah kaedah yang selamat bagi menghindari penambahan kolesterol dalam darah. No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...