Social Icons

HIGHLIGHT!!! Sijil2 pengesahan halal diiktiraf oleh Jakim & USA & pengeluar gelatin yg di sahkan halal INFANCA

Korang tau tak : 11 fakta PENTING tentang Shaklee

Selamat sejahtera dan selamat datang ke maipilih.com ~ Rakan nutrisi anda.

Korang tau tak : 11 fakta penting tentang shaklee

1. Diasaskan oleh Dr. Forrest C. Shaklee dan ditubuhkan secara rasmi pada 1956 berpusat di California. Beliau berazam menghasilkan produk yang membawa kebaikan terhadap kesihatan dan bumi berdasarkan falsafah Living in harmony with nature. 2. Vitamin pertama yang dicipta pada 1915 dalam bentuk cecair dinamakan vitalized mineral tetapi telah dihasilkan semula dengan teknologi baru dalam bentuk kaplet dan dinamakan Vita-Lea. 3. Mr. Roger Barnett, lulusan Yale College dan memiliki MBA dari Harvard Business School, telah membeli syarikat Shaklee dan berusaha keras dengan memperuntukan lebih 250juta setahun untuk bahagian R&D. Usaha ini telah menjadikan Shaklee sebagai supplemen no 1 di Amerika. 


4. Shaklee ialah syarikat MLM yang menawarkan 6 elemen penting yang menjadi keperluan ramai merangkumi keperluan kesihatan, anti-penuaan, kecantikan, menjana pendapatan, jaringan sosial dan mesra alam sekitar. 5.  Shaklee mempunyai 60 orang saintis dan menjalankan 100,000 ujian klinikal bagi menjamin kualiti produk. Shaklee benar2 memenuhi motto mereka iaitu, berkesan, selamat dan semulajadi


6. Pada tahun 1960 Shaklee menghasilkan Basic H, cecair pembersih pertama yang bersifat organik, tidak bertoksik dan biodegradasi. 7. Pada tahun 2000 Shaklee telah membuka ibu pejabat sedunia yang mana bangunan berciri jimat tenaga tersebut menggunakan bahan tahan lama yang mesra alam sekitar termasuk kayu, permaidani dan plastik kitar semula.  8. Shaklee telah memenangi BEST BRAND MLM pada Majlis The Brandlaureate Awards 2014/15 di Kuala Lumpur. 9. Selain beribu pejabat di California, USA, pasaran Shaklee turut berkembang ke 7 buah negara lain iaitu Taiwan, China, Jepun, Canada, Mexico, Indonesia dan Malaysia. Perkembangan ini menunjukkan Shaklee adalah syarikat antarabangsa dengan pasaran dan sistem MLM yang kukuh. 


10. Shaklee digunakan oleh pendaki gunung, juruterbang yang mengelilingi dunia tanpa henti, atlit yang berjaya merangkul 15 pingat emas, pengembara dan angkasawan NASA. 


11. Shaklee menawarkan peluang kesihatan dan peluang kehidupan yang lebih baik bukan hanya untuk semua pengedarnya malahan untuk sesiapa sahaja. 


Sekarang korang dah tau kenapa Shaklee ni menjadi pilihan ramai. Menukar jenama boleh mengubah hidup anda kerana jenama Shaklee sangat mementingkan kualiti. Nanti saya kongsikan fakta menarik tentang MLM Shaklee. Tungguuuu....No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...