Social Icons

HIGHLIGHT!!! Sijil2 pengesahan halal diiktiraf oleh Jakim & USA & pengeluar gelatin yg di sahkan halal INFANCA

Mengatasi masalah jerawat

Salam sejahtera dan selamat datang ke maipilih.com ~ rakan nutrisi anda.

Adakah anda mengalami masalah jerawat? Jerawat kecil pun akan membuat anda resah dan sugul, apa lagi jerawat besar bernanah dan meninggalkan kesan parut. Jangan berputus asa untuk mengatasi masalah jerawat yang dihadapi. Anda mungkin boleh mengikuti langkah berikut untuk mengatasinya.

1. Pastikan anda mencuci solekan dengan bersih. Gunakan kosmetik yang sesuai dan lengkap untuk penjagaan kulit iaitu pembersih solekan, pencuci muka, pelembab, krim siang dan krim malam.
2. Kenalpasti makanan yang akan menyebabkan masalah jerawat dan hindarinya.
3. Jika kulit anda berjerawat, jangan cuba memicitnya dengan kuku. Ia akan meninggalkan kesan parut dan bakteria pada kuku akan menyebabkan jerawat tumbuh di bahagian lain.
4. Biasakan untuk mencuci tangan anda sebelum mengusap bahagian kulit muka. Anda mungkin tak tahu ada bakteria terlekat pada tangan anda.
5. Minum air yang mencukupi dan elakkan berada dalam keadaan stress.
6. Makan makanan yang berkhasiat dan bagus untuk kesihatan kulit.

Adakah anda sukar mendapatkan makanan berkhasiat yang baik untuk kesihatan kulit?
Saya cadangkan anda mulakan dengan keperluan tubuh yang paling asas sekali iaitu protein. Protein diperlukan untuk penghasilan sel yang sihat. Sel yang sihat akan menghasilkan tisu yang sihat, organ yang sihat dan akhirnya sistem tubuh berfungsi dengan efisyen. Mari kita lihat apa kata pengguna ESP :


Ramai yang telah memilih untuk mencuba ESP, protein soya non-GMO yang berkualiti tinggi. Hasilnya pasti mengujakan anda. Dapatkan ESP pada harga istimewa dengan pelbagai penjimatan. Sebotol Vitalea akan diberi secara PERCUMA dengan pembelian 7 canister ESP pada harga 6 canister. Jangan lepaskan peluang kerana promosi terhad hanya sepanjang September. 


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...