Social Icons

HIGHLIGHT!!! Sijil2 pengesahan halal diiktiraf oleh Jakim & USA & pengeluar gelatin yg di sahkan halal INFANCA

Katakan TIDAK kepada JERAWAT BATU

Salam sejahtera dan selamat datang ke maipilih.com ~ rakan nutrisi anda. 

Memandangkan khasiat vitamin C memang sudah diketahui untuk kecantikan kulit, ia juga tidak terkecuali daripada senarai salah satu penyurai masalah jerawat. Jerawat kecil mungkin cepat kesannya dengan vitamin C tetapi bagaimana pula cara untuk pulihkan jerawat batu? Mari kita lihat apa yang boleh membantu pemulihan jerawat dengan mengamalkan set di atas. 

Vitamin C ~ kulit merupakan organ yang mudah terdedah kepada toksin dan radikal bebas dari persekitaran. Kerosakan pada kulit yang disebabkan oleh radikal bebas ini akan mengganggu pH kulit, kelenjar sebum, menyebabkan peningkatan pengeluaran sebum dan mendedahkan kulit kepada jangkitan bakteria sehingga menyebabkan kemunculan jerawat.  Vitamin C yang merupakan antioksidan yang akan menghalang aktiviti radikal bebas serta menukarkannya ke komponen yang kurang berbahaya. 

Zinc ~ dikatakan mampu membunuh bakteria Propionibacterium yang menyebabkan jerawat. Ia juga mengurangkan keradangan kulit, kesakitan dan kemerahan akibat jerawat serta mengurangkan penghasilan sebum.  Hanya 30mg zinc diperlukan untuk mengawal keradangan pada kulit berjerawat. 

Garlic ~ dipercayai bawang putih bersifat antibakteria, antivirus serta antikulat. Sesuai untuk mengurangkan penghasilan sebum pada kulit sehingga dapat mengekang kewujudan jerawat pada bahagian lain. 

Dapatkan set ini pada harga PROMOSI sah sehingga 30 November 2015.  Boleh hubungi saya di talian 012.764.0760 dan dapatkan konsultasi secara PERCUMA. 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...